De fabriek

In onze fabriek en op ons terrein in Woerdense Verlaat zijn we van alle faciliteiten voorzien om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Graag geven we u een indruk van onze werkzaamheden en werkwijze, onze expertise en ons terrein.
Engineering

Het tekenen en berekenen van de prefab betonnen elementen verzorgen we in samenwerking met derden. De tekeningen en berekeningen kunnen worden uitgevoerd volgens de criteria 73/06 2006-03-31, categorie 1 t/m 5. Het is mogelijk om de totale constructie in 3D uit te werken.

Mallenmakerij

Riboton beschikt over een goed uitgeruste, eigen mallenmakerij met zeer ervaren medewerkers die hun vak verstaan. Ambachtelijk vakmanschap en een flexibele instelling is onze kracht. Wij maken en leveren voornamelijk klantspecifieke houten mallen voor de meest uiteenlopende projecten. Ook maken we gebruik van 3D technieken om mallen te laten frezen.

Productie

De productie van de elementen vindt plaats in onze geconditioneerde productiehallen, waarbij de mallen in stationaire opstellingen staan. De elementen worden vervaardigd met zelfverdichtende beton. Zelfverdichtende beton heeft arbotechnische voordelen, doordat er geen trilgeluiden en trillingen nodig zijn. Bovendien biedt zelfverdichtende beton meer mogelijkheden op het gebied van de afwerking.

Tasveld

Op het tasveld worden de elementen opgeslagen en gereed gemaakt voor het transport. In veel gevallen is het noodzakelijk dat de elementen worden omgedraaid. Dit doet Riboton met banden tot een gewicht van maximaal 10 ton; boven een gewicht van 10 ton wordt een kantelframe gebruikt. De elementen worden netjes opgeslagen op rubberen nopjes, zodat er geen houtstrepen op de elementen zichtbaar zijn.

Transport

Het transport van onze producten verzorgen we in overleg met ervaren en betrouwbare partners. Het is mogelijk om de elementen met platte trailers of met speciale wandentrailers te vervoeren. Ook is het mogelijk hele hoge of brede elementen schuin te vervoeren. De maximale breedte bedraagt 4 m1 plat vervoer. De maximale hoogte is, afhankelijk van de route, ongeveer 4,2 m1. Ook is het mogelijk om kleinere elementen zelf te lossen.

Vacature duizendpoot