Klant aan het woord: KBM Groep

Voor diverse bedrijven zijn wij een vaste partner én het aanspreekpunt voor prefab betonelementen. Eén van de bedrijven waar wij al jarenlang mee samenwerken is de Katwijkse aannemer en ontwikkelaar KBM Groep.

Even voorstellen: KBM Groep

KBM Groep is een eigentijds familiebedrijf. Tot hun bedrijfsactiviteiten behoren ontwikkeling en innovatie, bouw en transformatie en onderhoud van woning- en utiliteitsbouw in de regio Noord- en Zuid-Holland. De werkwijze van KBM Groep kenmerkt zich door duurzame relaties met opdrachtgevers, co-makers, leveranciers en eindgebruikers. Hun portfolio bestaat uit een breed scala aan projecten op het gebied van woning- en utiliteitsbouw in de regio Noord- en Zuid-Holland. Binnen de organisatie is er grote aandacht voor innovatieve toepassingen van nieuwe bouwtechnologie. We spraken met Bas van Rijn, coördinator bedrijfsbureau, die al 33 jaar actief is bij de organisatie.

Hoe is de samenwerking met Riboton ontstaan?

Rino Bodt, de directeur van Riboton, en ik kenden elkaar al voor de oprichting van Riboton. Vanaf de oprichting van Riboton zijn we veelvuldig gaan samenwerken. Inmiddels hebben we al vele projecten begeleid en uitgevoerd, en is Riboton een vaste leverancier en partner geworden op het gebied van prefab betonnen elementen.

Hoe verloopt de samenwerking tussen Riboton en KBM?

Riboton is al vanaf het voortraject betrokken bij onze projecten. Zodra een project zich aandient, vragen we direct om de visie van Riboton ten aanzien van het ontwerp. We overleggen over slimme oplossingen voor unieke en veelvoorkomende situaties, bijvoorbeeld op het gebied van de waterhuishouding van het te realiseren object. Op deze manier streven we voor onszelf én voor opdrachtgevers naar een optimaal en efficiënt resultaat tegen gereduceerde kosten.  

Wat vindt u prettig aan de samenwerking met Riboton?

Het prettige aan een langdurige samenwerking is dat we niet uitgebreid hoeven te specificeren wat we nodig hebben. Riboton kent de materie, onze wensen en onze werkwijze. Zij leveren ons een compleet product op het gebied van prefab beton, voor een complete prijs.

Loopt er momenteel een bepaald project waar Riboton bij betrokken is?

Een van de mooie projecten waar we momenteel samen aan werken is Hyde Park in Hoofddorp, waar een kantoorlocatie wordt getransformeerd tot een nieuw woongebied. Riboton denkt ook met ons mee over materiaalkeuze en uitvoering, bijvoorbeeld van de trappenhuizen. Het is prettig om samen te werken met een partner die niet alleen uitvoert, maar ook actief meedenkt hoe een project zo efficiënt mogelijk kan worden ontworpen.

Wij wensen KBM Groep veel succes bij de huidige en toekomstige projecten, en zijn blij met hun vertrouwen.Vacature duizendpoot