Even voorstellen! Sander Boer

Mijn naam is Sander Boer en ik ben sinds 23 april 2018 werkzaam bij Riboton. Nog geen twee weken daarvoor had ik mijn opleiding Facility Management afgerond. Eén dag later werd ik aangenomen als werkvoorbereider bij Riboton. Het ging toen dus allemaal in een sneltreinvaart. In de eerste maand heb ik van dichtbij kennis gemaakt met de producten van Riboton, door mee te lopen in de fabriek. Vervolgens ben ik langzaam maar zeker de taken als werkvoorbereider over gaan nemen van Sjef.

Ik ben 24 jaar oud en ben geboren en getogen in Woerdense Verlaat.  Riboton is voor mij om de hoek en binnen het bedrijf werken ook een aantal bekenden van mij. De zichtbare groei van het bedrijf en de goede verhalen zorgden er dan ook voor dat ik niet lang hoefde na te denken toen de functie van werkvoorbereider vrij kwam.

Als werkvoorbereider ben ik vaak in overleg met aannemers en onze tekenbureaus. Gezamenlijk wordt ervoor gezorgd dat de prefab elementen uitgetekend worden, zodat de malproductie en staalproductie van start kan gaan. Hierna draag ik het stokje over aan Jeroen.

Voordat ik bij Riboton aan de slag ging had ik maar heel beperkte kennis van prefab en de voorbereiding die daarbij komt kijken. Zeker in het begin was het lezen, beoordelen en in de praktijk brengen van technische tekeningen daardoor een hele opgave voor mij, maar die uitdaging maakt het juist leuk! Doordat ik als het ware in het diepe ben gegooid leer ik elke dag weer nieuw dingen. Door de goede werksfeer en behulpzame collega’s is dit leerproces ook heel leuk om te doorlopen.

Al met al zitten er behoorlijke verschillen tussen het werk van een facility manager en het werk van een werkvoorbereider, maar er zijn ook zeker overeenkomsten. Zo ben je in beide functies de schakel tussen verschillende afdelingen en/of bedrijven. Dit zorgt voor veel variatie in de werkzaamheden, maar ook in de personen waarmee je contact hebt.  Hierdoor is elke dag bij Riboton uniek!