De Monarch III te Den Haag

De Monarch III is een ontwikkeling van stedelijke ontwikkelaar Provast. Het ontwerp voor De Monarch III is van de hand van architectenbureau Powerhouse Company uit Rotterdam. Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk is de uitvoerende aannemer en de constructeur is IMD raadgevende ingenieurs, gevestigd te Rotterdam. Het project bestaat uit twee woontorens en is onderdeel van de herontwikkeling van het Beatrixkwartier, centraal gelegen nabij de Utrechtsebaan in Den Haag. De gebouwen gaan plaats bieden aan 248 vrije sector huurappartementen, verdeeld over 24 verdiepingen. In de plint op de begane grond komt 350 m2 beschikbaar voor horeca. Tevens worden er 146 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Onze rol in dit project

Voor de realisatie van deze woontorens produceren we in totaal 1825 m3 beton, verdeeld over 1866 stuks prefab elementen. Alle entreeplaten, dakranden, dakplaten, liftdakplaten en balkonplaten worden door ons verzorgd.

“Vorstelijke” uitstraling door bijzondere gevelbekleding

242 balkonplaten en 165 gevelbanden worden door ons voorzien van steenstrips. In totaal gaat het om maar liefst 95.000 steenstrips. De onderste 4 lagen van de woontorens worden voorzien van donkere steenstrips. De overige 20 verdiepingen worden per toren bekleed met witte steenstrips. Op verzoek van aannemer SBB voegen wij, reeds op onze eigen locatie, ook de elementen. Deze bijzondere gevelbekleding geeft De Monarch III straks een opvallende uitstraling, die de naam van deze woontorens zeker eer aan doet.

Voortgang bouw

De bouw van De Monarch III is gestart in het tweede kwartaal van 2017. De bouwtijd op de bouwplaats zelf bedraagt 46 werkweken. Naar verwachting wordt De Monarch III eind 2019 opgeleverd. Wij zijn trots om onze bijdrage te mogen leveren aan dit omvangrijke en mooie woon- en werkproject.

Vacature duizendpoot