Klant aan het woord: BOT BOUW

Voor diverse bedrijven zijn wij een vaste partner én het aanspreekpunt voor prefab betonelementen. Eén van de bedrijven waar wij al jarenlang mee samenwerken, is de toonaangevende ontwikkelende aannemer Bot Bouw te Heerhugowaard.

De aanpak van Bot Bouw

Bot Bouw Initiatief en Bot Bouw zijn zelfstandige bedrijven binnen de Bot Bouwgroep en werken intensief samen. Met doordachte initiatieven creëren zij nieuwe woon- en werkomgevingen.

Bot Bouw voert binnen hun organisatie de lean werkwijze door, waarbij samenwerking met alle betrokken partijen bij een project centraal staat. In hun bedrijfsvoering en projecten is duurzaamheid een rode draad en via het Bot Waarderingsfonds steunt Bot Bouw diverse maatschappelijke initiatieven.

Bot Bouw is regisseur van verbinding: van klantwens tot nazorg. Hiervoor werken zij samen met gemeenten, beleggers, zorginstellingen, corporaties en adviseurs. Riboton is al geruime tijd bij diverse projecten van Bot Bouw betrokken als prefab betonspecialist en -leverancier.

We spraken met Co Ruiter, hoofd bouwbureau, die ruim 34 jaar actief is bij de organisatie.

Hoe is de samenwerking met Riboton ontstaan?

‘De samenwerking met Riboton is al enige tijd geleden ontstaan via een kleinschalig nieuwbouwplan voor 36 luxe appartementen genaamd Bergerveste, aan de rand van het centrum van Alkmaar. Riboton is toen via aanbesteding binnengekomen. Ze waren hiervoor benaderd door Bot Bouw. Uiteindelijk heeft Riboton voor het betreffende nieuwbouwplan alle prefab galerijen en balkons met steenstrips geleverd.’

Hoe verloopt de samenwerking tussen Riboton en Bot Bouw?

‘De kracht van de samenwerking met Riboton is het meedenken om een project daadwerkelijk te realiseren, steeds met de vraag: ‘Hoe gaan we het maken?’.’

Loopt er momenteel een bepaald project waar Riboton bij betrokken is?

‘Riboton is samen met ons betrokken bij het omvangrijke, mooie project Lieven te Amsterdam. Lieven wordt gebouwd in het gebied tussen de Vlaardingenlaan, de Maassluisstraat, de Overschiestraat en de Voorburgstraat in de Delflandpleinbuurt in Amsterdam Nieuw-West. 

Naar verwachting is het gehele project in 2022 klaar. Dit gebeurt in drie verschillende delen, Lieven 6 tot en met 8, die elk bestaan uit verschillende type woonruimtes. 

Naast huurwoningen voor studenten en woonstarters, is ook ruimte voor bedrijven, vrije sector huur en verhuur van parkeerruimte.

Voor Lieven 6 tot en met 8 levert Riboton ons prefab gevelelementen met steenstrips, prefab galerijen, balkons, trappen en kolommen.’

Wij wensen Bot Bouw veel succes toe met alle lopende en aankomende projecten. Bedankt voor het vertrouwen en de prettige samenwerking!

 

 

 

Vacature duizendpoot