Bezoek Fotoclub Iris uit Woerden aan terrein Riboton

Wat was de aanleiding voor het bezoek? Hanneke vertelt: “Eén van onze leden, Marrie Pauw, was op de fiets al eens langs het terrein gekomen en enthousiast geworden over de mogelijkheden. Van het een kwam het ander.” Op een stralende herfstdag met een helblauwe lucht was het zover en ging een groep leden op ons terrein aan de slag. Het resultaat mag er zijn!

In een ander licht en werk in uitvoering

Het mooie weer zorgde voor een fraai contrast tussen de lucht en onze silo’s. Ook werden enkele medewerkers vastgelegd tijdens hun werkzaamheden in heuse actiefoto’s, bijvoorbeeld tijdens het storten van het beton.  

De wereld op zijn kop in een glazen bol

Enkele leden experimenteerden met meegebrachte glazen bollen. Hierdoor ontstond een heel bijzonder optisch effect, dat de omgeving in miniatuur en op zijn kop weergeeft.

Over Fotoclub Iris uit Woerden

Fotoclub Iris bestaat uit een groep enthousiaste amateurfotografen en vierde in 2015 haar 60-jarig bestaan. Vrijwel alle disciplines zijn vertegenwoordigd in de groep. “Zelf ben ik met name een natuurfotograaf. Daarnaast hebben oude gebouwen mijn voorkeur. Hanneke beoordeelt het bezoek als zeer geslaagd. “Het was een unieke kans om een keer in een niet-alledaagse setting te experimenteren met composities en andere onderwerpen. De leden van Fotoclub Iris gaan uitdagingen buiten hun eigen interesses niet uit de weg: regelmatig worden er binnen de club gerichte cursussen georganiseerd. Ook werkt de club met verdiepingsgroepen, om zich in bepaalde disciplines te bekwamen.

Wij danken de leden van Fotoclub Iris voor hun frisse blik en de prachtige beelden van ons terrein, en wensen hen nog veel plezier en nieuwe uitdagingen op het gebied van fotografie toe.

Vacature duizendpoot